Mijn favorieten

NWWI-taxatie

Scherjon + Van der Veen makelaars & taxateurs is aangesloten bij het NWWI en kan uw NWWI-taxatie uitvoeren. We komen vlot langs om te taxeren en hebben uw taxatie binnen enkele dagen goedgekeurd retour. Dit alles tegen ons scherpe NWWI-tarief.


NWWI, noodzakelijk voor NHG
Sinds april 2009 kunt u kiezen voor een taxatie door een NWWI-taxateur. Deze taxateur is aangesloten bij het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Een taxatie uitgevoerd door een NWWI-taxateur voldoet aan de strenge, maar noodzakelijke eisen die het NWWI aan een taxatie verbindt.

Vanaf 2010 is het verplicht om voor een woning welke onder NHG gefinancierd wordt een NWWI-taxatie te laten uitvoeren. Hypotheekverstrekkers gaan niet akkoord met een reguliere taxatie.

Scherjon + Van der Veen makelaars & taxateurs beantwoordt graag uw vragen over NWWI-taxaties, hieronder de meest gestelde vragen:


1.Wat is het NWWI?
Het NWWI is een keurmerk voor taxaties, opgericht om consumenten en hypotheekverstrekkers zekerheid te geven over de waarde van een woning. Door de eisen die gesteld worden aan een NWWI-taxatierapport komt een eerlijke woningwaarde naar voren. Hierdoor wordt het risico op een te hoge hypotheeksom in verhouding tot de waarde van de woning voorkomen. Dit is prettig voor u als (toekomstige) eigenaar en veilig voor uw geldverstrekker.


2.Hoeveel tijd neemt een NWWI - taxatie in beslag?
Een NWWI- taxatierapport wordt door de NWWI gecontroleerd en getoetst, dit duurt enkele werkdagen. Een andere taxatievorm welke ook voor vele geldverstrekkers als betrouwbaar wordt geacht ten behoeve van een financiering is de taxatie via de TaxateursUnie. Deze taxaties kunnen sneller goedgekeurd worden. Scherjon + Van der Veen makelaars & maxateurs is ook aangesloten bij de TaxateursUnie.


3.Wat zijn de kosten voor een NWWI - taxatie?
De prijs voor een NWWI -taxatie variëert per makelaar. Het NWWI is een keurmerk en bemoeit zich niet met de prijzen voor de taxaties. De kosten voor een NWWI taxatie zijn standaard hoger dan die van een traditionele taxatie. Dit komt in eerste instantie door de verplichte bijdrage aan het NWWI van de makelaar en in tweede instantie omdat een NWWI taxatie administratief gezien uitgebreider is en daardoor meer tijd in beslag neemt . Bij Scherjon + Van der Veen makelaars & taxateurs is de prijs voor een NWWI-taxatie afhankelijk van de woning waarom het gaat. U kunt het beste even bellen 0511-47 25 13 voor meer informatie, of het contactformulier invullen.


4. Kan Scherjon + Van der Veen makelaars & taxateurs mij voorzien van een NWWI-taxatie?
Of wij uw koopwoning kunnen taxeren? Natuurlijk kunnen wij dat! Maar of dit een NWWI-taxatie kan zijn, dat is de vraag... Om optimale betrouwbaarheid te onderstrepen mogen NWWI-taxaties door de NWWI-taxateur worden uitgevoerd in hun eigen werkgebied. Daar hebben zij immers de beste en meeste kennis van de huizen, leefomgeving en markt. Voor ons is dit een groot deel van het noorden van Friesland, inclusief Leeuwarden, Kollum, Dokkum, Drachten en omstreken. U kunt vrijblijvend bellen om te vragen of uw koopwoning in dit werkgebied staat.


NWWI-taxatie aanvragen? Wil u meer weten of heeft u specifieke vragen? 
Bel ons op 0511-47 25 13.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring